Нацкомісії з комунальних послуг дозволили перевірити 20 облгазів через донарахування у платіжках

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державна регуляторна служба дозволила Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), перевірити 20 облгазів. Про це повідомляє у Facebook голова комісії Оксана Кривенко.

Перевірятимуть донарахування у платіжках споживачів «додаткових обсягів газу за приведення до стандартних умов». Кривенко додала, що комісія очікує на офіційні документи і розраховує почати перевірку вже в березні.

У середині грудня минулого року стало відомо, що оператори газорозподільчих систем (облгази) почали розсилати платіжки за газ з урахуванням накопиченої за три роки заборгованості. Це узаконив Верховний суд України рішенням Колегії суддів Касаційного адміністративного суду. Про що йдеться і наскільки це законно — зʼясовував theБабель.

  • 14 лютого детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками до НКРЕКП. За неофіційною інформацією, обшуки стосувалися розслідування формули «Роттердам+». Ця формула з 2016 року встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля з імпортного паритету за останній рік. Впровадження цієї формули спричинило зростання тарифів.