ГПУ пояснила доступ до документів «Нового времени» розголошенням таємниці слідства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генпрокуратура через суд одержала редакційні матеріали видання «Новое время» через розголошення ним таємниці слідства у справі «діамантових прокурорів». Про це написав у Facebook прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

Він пояснив, що у вересні 2016 року ГПУ направила запит про міжнародну правову допомогу в розслідуванні до Міністерства внутрішніх справ Великоъ Британії. У відповідь надійшли матеріали, які стосуються розслідування цього кримінального провадження.

У цей час «Новое время» опублікувало статтю «Діамантова дочка. Хто і як платив за навчання спадкоємиці прокурора Корнійця у Великій Британії» з фотокопіями матеріалів британської сторони, отриманих у межах міжнародної правової допомоги.

«Опубліковані в статті документи є матеріалами кримінального провадження, які не підлягають розголосу, оскільки їхня публікація може зашкодити слідству і допомогти підозрюваним уникнути відповідальності», — написав Лисенко.

За даним фактом у березні 2017 року ГПУ відкрила кримінальне провадження і надіслала «Новому времени» запит про інформацію і копії цих документів, проте видання відмовилося їх надати.