«Квантовий стрибок Шевченка» закінчився. Виставку закрили через порізані картини

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
«Квантовий стрибок Шевченка» закінчився. Виставку закрили через порізані картини

Олександр Синиця / УНІАН

Національний музей Тараса Шевченка, Київський метрополітен і ілюстратор Олександр Грехов вирішили достроково закрити виставку «Квантовий стрибок Шевченка. Метро». Про це повідомляє музей на своїй сторінці у Facebook.

Раніше активіст з Вінниці Юрій Павленко, відомий як «Хорт», порізав картини на станції метро «Тараса Шевченка». За кілька днів до інциденту Павленко висловив обурення з приводу даної інсталяції.

«Звичайно, не обійшлося без негативних коментарів, ми очікували такої реакції, але сподівалися на цивілізований діалог», — наголошується в повідомленні музею.

У музеї заявили, що акти подібного вандалізму й агресії не тільки порушують закони, але і «заперечують саму спробу створення мультикультурного простору». У музеї різко засудили спробу будь-якої окремої групи людей навʼязати суспільству свої уявлення про «правильність» мистецтва.

  • На київській станції метро «Тараса Шевченка» 10 лютого відкрилася яскрава виставка ілюстратора Олександра Грехова під назвою «Квантовий стрибок Шевченка», яка зображує поета в образах різних кіногероїв та історичних постатей.