Вночі: 16 штатів подали позов проти Трампа, Facebook назвав умову розблокування облікового запису RT, столичний ТЦ вибачився за свастику замість реклами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

16 штатів подали позов проти Трампа

Група з 16 штатів подала позов проти президента США Дональда Трампа за оголошення надзвичайного стану. Позов подали в суд Північного округу Каліфорнії.

Штат Каліфорнія приєднався до Колорадо, Коннектикуту, Делаверу, Гаваїв, Іллінойсу, Мену, Меріленду, Міннесоти, Невади, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Нью-Йорку, Орегону, Вірджинії та Мічигану.

Генеральний прокурор Каліфорнії Хавʼєр Бесерра підкреслив, що «офіс президентства — не місце для театру». Позов вимагає попереднього наказу судді, який може зупинити надзвичайний стан на час розгляду справи в суді.

Facebook назвав умову для розблокування облікового запису RT

Для розблокування облікового запису проекту «In the Now» Russia Today його власники повинні повідомити інформацію про афільовані з ними компанії і вказати країни, з яких сторінками керують. У Facebook підкреслили, що «люди не повинні перебувати в омані щодо того, хто стоїть за сторінками Facebook».

18 лютого стало відомо, що Facebook заблокував один з проектів телеканалу RT «In the Now». За словами головреда RT Маргарити Симоньян, акаунти були заблоковані без попередження після того, як телеканал CNN надіслав соцмережі запит, чи не є російське фінансування англомовного проекту проявом «російського втручання».

Літак ВПС США провів розвідувальний політ над Кримом

Радіоразвідник RC-135V провів розвідку біля берегів анексованого Росією Криму. Літак злетів з авіабази «Суда-Бей» в Греції і через десять хвилин прибув в акваторію Чорного моря, почавши розвідувальний політ біля берегів Криму. Спостережний політ RC-135V тривав близько трьох годин.

Столичний ТЦ вибачився за свастику замість реклами

Торговельно-розважальний центр «Городок» вибачився за інцидент, який стався 16 лютого. За даними ЗМІ, замість реклами на LED-сходинках торгового центру транслювалося зображення свастики.

«Наша компʼютерна система була зламана хакерською атакою. На жаль, ми не перші, хто постраждав від дій зловмисників. Адміністрація і працівники не мають ніякого стосунку до інформації, розміщеної на LED-сходах, і ні в якому разі не підтримують такі дії», — повідомили в ТЦ. Там додали, що активно шукають причетних до цієї атаки.