Bloomberg: Трамп розглядає чотири кандидатури на посаду посла в ООН

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп розглядає на місце посла в ООН партнера Goldman Sachs Діну Павелл, послів у Канаді та Німеччині Келлі Крафт і Річарда Гренелла та екс-кандидата в сенатори від Республіканської партії Джона Джеймса, пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Прес-секретар Державного департаменту Гізер Нойєрт зняла свою кандидатуру на цю посаду частково через проблеми, які виникли навколо няні, яка колись у неї працювала. За словами джерел Bloomberg, няня була легальним іммігрантом в США, але не мала дозволу на роботу.

Діна Павелл до повернення в Goldman Sachs працювала заступником радника Трампа з національної безпеки. Крафт був учасником переговорів Трампа про NAFTA (угода про зону вільної торгівлі з Канадою та Мексикою).

Говорячи про Гренелла, видання зазначає, що посол нині відповідальний за стосунки США з урядом Німеччини, які ускладнилися після безлічі конфліктів з адміністрацією Трампа, включаючи протиріччя щодо «Північного потоку —2».

Екс-кандидат у сенат від Республіканської партії Джон Джеймс, незважаючи на поразку на виборах, користується великою популярністю в Білому домі і розглядається як кандидат на інші посади в адміністрації Трампа.