Росія закрила район біля Керченської протоки для проведення стрільб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росія закрила ділянку Азовського моря в районі Керченської протоки для проведення стрільб, повідомляє Український мілітарний портал.

Навчальні стрільби почалися в понеділок, 18 лютого, і триватимуть до 20 лютого. Відзначається, що навчання пройдуть у західній частині Темрюкської затоки, розташованої поблизу Керченської протоки.

Крім того, за даними порталу, в ніч з 16 на 17 лютого Росія проводила радіотехнічні навчання на виході з Керченської протоки в Чорне море. «Сенс яких — виявлення координат втраченої радарної мети Кіз-Аульським і Такільським радіотехнічними постами спостереження, у південній частині Керченської протоки», — повідомляє портал.

Видання зазначає, що навчання проводилися в районі, де в листопаді минулого року росіяни захопили українські кораблі. На думку порталу, це свідчить про підготовку Росії до подальшої ескалації в разі майбутнього переходу українських кораблів до Азовського моря.

25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.