Росія втратила майже $800 мільйонів через санкції України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російська економіка втратила близько $775 млн через санкції з боку України, повідомляє ТАСС з посиланням на дані Міністерства економічного розвитку РФ.

На кінець 2018 року загальний збиток Росії від санкцій склав близько $6 млрд. «Найбільше припадає на обмеження, введені країнами ЄС: збиток становить $2,42 млрд. На другому місці знаходяться заходи з боку США — майже $1,17 млрд, а на третьому обмеження України — $775 млн», — пише агентство.

ЄС також є лідером за кількістю санкцій — 25, Україна запровадила 22 обмеження. Третє місце за кількістю таких заходів посіла Індія — 16, а США ввели тільки 9 обмежень. Загалом проти РФ введено 159 обмежувальних заходів. Вони включають не тільки санкції, а й антидемпінгові та спеціальні захисні мита, ліцензування, квоти, санітарні та фітосанітарні заходи.

Найбільше від обмежень постраждала металургійна промисловість, завданий їй збиток оцінюється майже у $4 млрд. На другому місці — сільськогосподарська промисловість, яка постраждала на $1,1 млрд. На третьому — хімічна промисловість зі збитками у $640,7 млн.

  • У грудні минулого року Кабінет міністрів продовжив дію двох постанов від 2015 року, які встановлюють ряд торгових обмежень для Росії. Крім того, до кінця 2019 року уряд продовжив ембарго на низку російських товарів.
  • 13 лютого в американському Сенаті оприлюднили законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти РФ. За захоплення українських кораблів і моряків під санкції можуть потрапити 24 співробітники ФСБ, російський суднобудівний та нафтової сектори, а також російські енергетичні проекти за кордоном.