Операція «Біла балаклава». СБУ повідомила про підготовку спецслужбами Росії зриву виборів президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України заявила, що запобігла зриву виборів президента, який готували спецслужби Росії, повідомляють Українські Новини.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко розповів, що спецслужби Росії намагаються реалізувати проект зриву виборів в Україні під назвою «Біла балаклава». Для цього Росія планувала створити пул суспільно-політичних структур та активізувати їх.

Кононенко додав, що СБУ провела обшуки у трьох прихильників депутата Верховної Ради Надії Савченко, зокрема у активіста Євгена Моренця, який розміщував провокаційні та антиукраїнські матеріали. Заступник голови СБУ зазначає, що Моренець вивчав можливість захоплення будівлі Ради після виборів президента.

Головним агентом спецслужб Росії Кононенко назвав активіста, голову громадської організації «Наждак» Миколу Дульського, який вже організовував протестні акції з дестабілізації ситуації в Україні.

Кононенко додав, що за планом спецслужб Росії люди повинні захоплювати установи і проливати кров, а також стати обʼєктом нападу. «Задум РФ — невизнання виборів, скликання віча», — підкреслив заступник голови СБУ.