Danske Bank іде з Росії і Балтійських країн через скандал з відмиванням російських грошей

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Danske Bank, який у 2018 році потрапив у скандал з відмиванням грошей з Росії його естонським відділенням, закриває свої філії в РФ, Естонії, Литві та Латвії, повідомляє прес-служба банку.

Тимчасово виконувач обовʼязків гендиректора банку Йеспер Нільсен зазначив, що банк припиняє роботу в Балтійських країнах та Росії згідно зі своєю стратегією боротьби з відмиванням грошей.

Нагадаємо, в лютому 2018 року в західній пресі зʼявилися матеріали, що описують масштабну схему відмивання російських грошей, в яку були залучені великі банки Данії та Німеччини. Повідомлялося, що до схеми, ймовірно, причетні російські банкіри та двоюрідний брат президента Росії Володимира Путіна — Ігор Путін.

  • У середині вересня 2018 року на тлі скандалу з відмиванням грошей через естонське відділення Danske Bank подав у відставку головний виконавчий директор банку Томас Борген. Банк тоді визнав, що в його естонського відділення є підозрілі клієнти-нерезиденти, які проводили сумнівні операції. Через цю філію могло пройти від €6 до €8,5 млрд в межах схем щодо відмивання грошей.
  • У грудні 2018 року зʼясувалося, що у справі про відмивання великих сум, що проходили через банк, були затримані десять колишніх працівників естонського відділення Danske Bank.