Нацполіція: На Мангера одягли електронний браслет, йому заборонено виїжджати з Херсона

Дата:
Нацполіція: На Мангера одягли електронний браслет, йому заборонено виїжджати з Херсона

Ovsyannikova Yulia / Barcroft Media via Getty Images

На голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера поліція одягла електронний браслет. Про це theБабелю повідомив спікер Національної поліції Ярослав Тракало.

За його словами, Мангеру заборонено виїжджати за межі Херсона без дозволу слідчого СБУ, який веде досудове розслідування.

«У суботу, 16 лютого, виконавча служба Нацполіції за розпорядженням слідчого СБУ одягла браслет на Мангера згідно з постановою суду», — зазначив Тракало.

  • 15 лютого Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Владиславу Мангеру у вигляді утримання під вартою. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Мангер заарештований до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже чотири доби.
  • У той же день Мангер вийшов з СІЗО під заставу у 2,5 млн грн. Його адвокат Дмитро Ільченко вніс за голову Херсонської облради заставу. Гроші заплатив він особисто і показав фото квитанції у соцмережі.
  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.