У Києві можуть зʼявитися вулиці імені Аміни Окуєвої та Джохара Дудаєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комісія з найменувань при Київській міськдержадміністрації (КМДА) підтримала рішення про перейменування вулиці Проектної у Шевченківському районі столиці на честь Аміни Окуєвої та вулиці Іскрівської у Соломʼянському районі на честь Джохара Дудаєва.

Про це у Facebook повідомив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

«Наступні кроки — це комісія самоврядування та комісія з питань культури, перед винесенням на остаточне голосування на пленарному засіданні КМДА. Сподіваємося, що всі комісії і депутати Київради підтримають бажання громадськості», — зазначив Ісмагілов.

Хто такі Окуєва і Дудаєв?

Одеситка Аміна Окуєва була дружиною командира чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва — Адама Осмаєва. Вона разом з чоловіком брала участь у бойових діях на Донбасі на боці України. 30 жовтня 2017 року під Києвом, її автомобіль розстріляли. Окуєва загинула на місці, а Осмаєв отримав поранення ноги. Поліція досі шукає замовників убивства.

Джохар Дудаєв — перший президент Чеченської Республіки Ічкерія, який у 1990-х боровся за незалежність від Росії. Він був вбитий у 1996 році прямим ракетним ударом російського літака Су-25 під час Першої чеченської війни.