Війна за моральність. У Бангладеші влада заблокували 20 тисяч сайтів для дорослих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Бангладеші за наказом влади були заблоковані близько 20 тисяч сайтів, які містили матеріали для дорослих. Також під блокування потрапили деякі сайти з азартними онлайн-іграми.

Як повідомляє Daily Mail, війна за моральність у країні почалася ще в листопаді минулого року, коли Високий суд прийняв відповідне рішення.

Під блокування потрапили переважно іноземні сайти, проте у списку опинилися деякі соцмережі та додатки, такі як TikTok і Bigo.

Міністр пошти та телекомунікацій Мустафа Джаббар заявив, що інтернет-провайдери також відстежують профілі Facebook і канали YouTube.

«Я хочу створити безпечний і надійний інтернет для всіх бангладешців, включаючи дітей. І це моя війна проти порнографії. І це буде безперервна війна», — сказав Джаббар.

Провайдери проте зазначили, що боротьба буде нескінченною, оскільки багато користувачів обходять блокування, а власники сайтів щотижня створюють тисячі дзеркальних ресурсів.

Влада вдалася до таких заходів переважно з релігійних мотивів. Бангладеш є ісламською країною, правляча більшість у якій є вкрай релігійною.

У країні з населенням 165 мільйонів людей — більше 90 мільйонів користувачів інтернету, і протягом кількох років топ запитів у пошукових системах очолюють порнозірки.