Вночі: Трамп створив космічні війська США, мати Скрипаля подала заяву про його зникнення, у Франції пройшли масові акції проти антисемітизму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп підписав директиву про створення Космічних сил США

Президент США Дональд Трамп підписав директиву про створення Космічних військ США. Основними цілями військ визначено захист інтересів Штатів у космосі, відбиття агресії та захист країни, «проектування військової сили в космосі, з космосу і в космос».

Згідно з директивою, Пентагон повинен розробити юридичне обґрунтування створення шостого роду військ — космічного. Цей рід військ мають створити під егідою міністерства ВВС. В майбутньому для Космічних сил планують організувати окреме відомство.

Мати Скрипаля подала заяву про його зникнення

Мати екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля подала заяву про його зникнення та зникнення його дочки Юлії. «У вівторок відправлені заяви в поліцію з проханням визнати Сергія Скрипаля та його доньку Юлію зниклими безвісті. Документи подані поштою до відділу поліції за місцем проживання Юлії в Москві», — повідомила її племінниця Вікторія Скрипаль.

Вікторія Скрипаль разом з матірʼю екс-ГРУшника мешкає в Ярославлі. Раніше вони намагалися відвідати Велику Британію, щоб дізнатися про стан родичів, але Вікторії неодноразово відмовляли у видачі британської візи.

У Японії з радарів зник військовий винищувач

Винищувач F-2 сил самооборони Японії пропав з радарів у море в районі префектури Ямагуті. Телеканал NHK уточнює, що винищувач з екіпажем з двох чоловік зник з радарів під час навчального польоту.

Пізніше рятувальники виявили двох льотчиків, вони притомні. Пошуки літака, який імовірно впав у Японське море, тривають.

У Франції пройшли масові акції протесту проти зростаючого антисемітизму

Owen Franken - Corbis / Corbis via Getty Images

У Франції тисячі людей вийшли на акції протесту після наруги вандалів над могилами на єврейському кладовищі в Ельзасі.

Всі акції проводилися під гаслом «Досить!» Найбільша з них пройшла в Парижі, у ній взяли участь кілька тисяч осіб, серед яких колишні президенти Ніколя Саркозі і Франсуа Олланд, а також премʼєр-міністр Едуард Філіпп і мер Парижа Анн Ідальго.