СБУ: Мангер вже двічі відмовився давати свідчення у справі Гандзюк

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Підозрюваний в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вже двічі відмовився давати свідчення під час проведення допитів. Про це повідомляється в заяві прес-центра СБУ.

У СБУ нагадують, що під час судового засідання Мангер неодноразово підкреслював готовність надати свідчення слідству з приводу підозри в скоєнні організації вбивства Гандзюк, яку йому висунули, а також щодо його версії про нібито причетність співробітника спецслужби Данила Доценка. Він також погодився пройти експертне дослідження з використанням компʼютерного поліграфа.

«Однак 15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України. Більше того, 20 лютого 2019 на пропозицію слідчого дати показання з приводу підозри Мангеру, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати», — йдеться в повідомленні прес-центра СБУ.

У СБУ підкреслили, що позиція підозрюваного Мангера суперечить зробленим ним заявам під час судового розгляду.

  • 15 лютого Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Владиславу Мангеру у вигляді утримання під вартою. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Мангер заарештований до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже чотири доби.
  • У суботу, 15 лютого, на голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера поліція одягла електронний браслет.
  • У той же день Мангер вийшов з СІЗО під заставу у 2,5 млн грн .Його адвокат Дмитро Ільченко вніс за голову Херсонської облради заставу. Гроші заплатив він особисто і показав фото квитанції у соцмережі.
  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.