Україна звернеться в Міжнародний кримінальний суд через будівництво Керченського мосту

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Будівництво Керченського мосту, який незаконно будують росіяни, викликає екологічну катастрофу. Про це в інтервʼю theБабелю розповів прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Костянтин Стрілець / «Бабель»

За даним фактом прокуратура АРК і Нацполіція відкрили кримінальне провадження, підставою для досудового розслідування стали висновки фахівців. Зараз проводиться еколого-інженерна експертиза, завдяки якій прокуратура встановить, чи справді будівництво Керченського мосту впливає на екологічне середовище Азовського і Чорного морів.

«Після експертизи ми збираємося звернутися в Міжнародний кримінальний суд, адже подібне погіршення екологічної ситуації, яке призводить до знищення природних ресурсів України, може бути розцінено як порушення права збройного конфлікту», — говорить Гюндуз Мамедов.

Після чого прокуратура направить матеріали в Комісію із захисту Чорного моря від забруднення, яка щорічно засідає в Стамбулі. Ця комісія має повноваження проводити розслідування в разі такої загрози і арсенал всіляких заходів реагування на протиправні дії РФ.

Повне інтервʼю Гюндуза Мамедова theБабелю читайте тут .