Суд відмовив Тимошенко у позові проти Порошенка про порушення ведення передвиборчої агітації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду відмовила у задоволенні позову кандидата у президенти та лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко до чинного президента і теж кандидата на посаду глави держави Петра Порошенка. Тимошенко звинуватила Порошенка у порушенні передвиборчої агітації.

Як повідомляє прес-служба суду, позовні вимоги також стосувалися встановлення фактів використання сторонніх коштів, крім коштів свого виборчого фонду, при фінансуванні передвиборчої агітації.

«На думку позивача, виступаючи 14 лютого у Харкові з нагоди 85-ї річниці з дня заснування АТ «Турбоатом», відповідач здійснював агітацію за себе як кандидата в президенти шляхом винесення подальших цілей і окремих тез своєї передвиборчої програми», — йдеться у повідомленні.

Представник відповідача пояснив, що у Харкові Порошенко виступав як президент, а не як кандидат. Він також додав, що під час виступів не було закликів голосувати за Порошенка, а також не звучали тези з його передвиборчої програми.

Суд прийняв до уваги доводи представників чинного президента і повністю відмовив у задоволенні адміністративного позову Тимошенко.