Аеропорту Дубліна довелося відкласти рейси через дрон, що літав поблизу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Аеропорт у столиці Ірландії Дубліні був змушений призупинити зліт і посадку літаків через безпілотник, що літав неподалік.

Про це представники аеропорту повідомили у Twitter 21 лютого.

«З міркувань безпеки ми тимчасово призупиняємо польотні операції через підтверджене виявлення дрона над аеродромом. Пасажири повинні слідкувати за оновленнями на сайтах своїх авіакомпаній», — йшлося в повідомленні.

Приблизно через 15 хвилин в аеропорту повідомили, що відновили польоти.

  • 23 січня два дрони тимчасово призупинили роботу другого за величиною аеропорту США «Ньюарк-Ліберті». Адміністрація аеропорту заявила, що «підтримує всі федеральні правоохоронні органи в розслідуванні цього інциденту».
  • 20 грудня в лондонському аеропорту «Гатвік» скасували всі рейси через активнысть двох безпілотників, які літали над аеродромом поруч зі злітно-посадковою смугою. Протягом трьох днів скасували понад тисячу рейсів, в результаті чого постраждали близько 140 тис. людей.
  • Аеропорти «Гатвік» і «Хітроу» в Лондоні замовили для захисту від дронів військове обладнання на кілька мільйонів фунтів. Таким чином керівництво збирається уникнути повторних інцидентів з безпілотниками.