Трамп закликав американські компанії впровадити у США технології 5G та 6G швидше за Китай

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп закликав американські компанії докласти максимальних зусиль для якнайшвидшого впровадження технологій передачі даних пʼятого покоління (5G) і навіть шостого (6G). Інакше США відстане від конкурентів, а саме від Китаю.

Про це Трамп написав у двох постах в Twitter.

«Я хочу, щоб у Сполучених Штатах якнайшвидше зʼявилися формати 5G і навіть 6G. Вони могутніші, швидші та більш технологічні, ніж існуючий стандарт. Американські компанії повинні наростити свої зусилля — в іншому випадку вони відстануть. Ми не повинні відставати у сфері, за якою, абсолютно очевидно, майбутнє», — написав американський президент.

«Я хочу, щоб Сполучені Штати виграли це змагання, а не блокували більш передові на даний момент технології. Ми завжди повинні бути лідерами у всьому, що ми робимо, особливо коли йдеться про дивовижний світ технологій», — додав Трамп.

Як пише The Hill, твіти глави США зʼявилися, коли він повинен був підписати санкції проти китайської компанії Huawei, яка є найбільшим у світі постачальником технологій, що підтримують 5G. Однак представниця Білого дому не змогла підтвердити, чи підписав Трамп розпорядження.

Раніше деякі країни Євросоюзу заявили про впровадження систем мобільного звʼязку 5G, але США і Австралія звинуватили компанію Huawei у промисловому шпигунстві та закликали не купувати її обладнання.

Видання зазначає, що Трамп планує обійти Китай у цьому напрямку технологій.