Опозиція Молдови заявляє, що її лідерів напередодні виборів отруїли ртуттю

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Лідери молдавської опозиційної платформи ACUM Майя Санду та Андрій Настазе заявили про те, що їх отруюють ртуттю, і звинуватили в цьому нинішню владу країни. Про це йдеться в їхньому зверненні, оприлюдненому в Facebook.

Очільники партій «Дія і солідарність» (PAS) та «Платформа «Гідність і правда» (DA), які обʼєдналися в платформу ACUM, розповіли журналістам, що звернулися до лікарів через проблеми зі здоровʼям, і їх аналізи показали отруєння важкими металами, у тому числі ртуттю.

«Я пройшла лікування, і рівень важких металів у крові знизився. Але через деякий час нові аналізи показали, що він знову зріс. Лікарі, з якими я консультувалася, кажуть, що природним шляхом так отруїтися неможливо. Те ж саме сталося з Андрієм Настазе. У нас виникли підозри, враховуючи нападки влади і те, як вона чинить з тими, хто з нею бореться», — розповіла Санду.

  • 24 лютого у Молдові вперше пройдуть парламентські вибори за новою виборчою системою: половину парламенту буде обрано за партійними списками, половину — за одномандатними округами.
  • Платформа ACUM займає проєвропейську позицію і виступає за співпрацю з НАТО, як і чинний уряд, проте критикує партію влади за недостатні зусилля в боротьбі з корупцією.