Родичі Джексона подали до суду на HBO. Канал порушив контракт з музикантом, укладений ще в 1992 році

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Родичі Майкла Джексона вимагають $100 млн від телеканалу HBO через документальний фільм «Залишаючи Неверленд», який звинувачує співака у педофілії, повідомляє NBC.

Позов подали до Верховного суду округу Лос-Анджелес (штат Каліфорнія). Сімʼя легендарного музиканта звинувачує телеканал у порушенні умов контракту, який був укладений з НВО в 1992 році. Згідно з документом, телеканал зобовʼязувався не паплюжити честь та гідність співака.

«HBO порушив домовленість про те, щоб не ганьбити Майкла Джексона шляхом продюсування або представлення публіці однобокого за змістом зразка неприкритої пропаганди з метою безсоромно нажитися на невинній людині, яка померла і не може захищати себе самостійно», — цитує NBC текст позову.

Родичі нагадали, що схожі звинувачення, висунуті понад десять років тому, були ретельно розслідувані, але співак був визнаний невинуватим. У своїй заяві HBO підтвердив плани показати документальний фільм, «незважаючи на відчайдушні і тривалі спроби підірвати довіру» до картини. «Це дасть кожному бажаючому можливість подивитися фільм і скласти власну думку про його зміст», — зазначив телеканал.