Опитування: Більшість українців виступає за повернення окупованого Донбасу шляхом дипломатії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Понад 62% українців вважають, що повернути окуповані території Донбасу під контроль України можна тільки політико-дипломатичним шляхом, свідчать дані опитування Центру соціальних та маркетингових стратегій «Социс».

У той же час, 10,1% виступають за повну ізоляцію цих територій. 8,9% респондентів вважають, що проблему окупованих територій можна вирішити шляхом військового наступу, а 7,7% опитаних і зовсім пропонують відмовитися від непідконтрольної частини України.

Дослідження проводилося з 8 до 18 лютого, було опитано 2 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей) віком від 18 років. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.

  • У січні в інтервʼю австрійській Kleine Zeitung представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдик розповів про новий «мирний план» стосовно Донбасу, який слід прийняти замість Мінських угод. За його словами, ОБСЄ не може виконати покладену на неї функцію забезпечення чесних і прозорих виборів у регіоні, тому необхідно задіяти військовий та поліцейський компоненти місії ООН.