Заступнику мера Сум оголосили про підозру через загибель немовляти в одному з ліфтів міста

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура оголосила підозру заступнику мера Сум та директорові Департаменту інфраструктури Сумської міськради у службовій недбалості, через яку в одному з ліфтів міста загинуло немовля, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Підозрюваний заступник мера мав контролювати експлуатацію житлового фонду, у тому числі утримання ліфтів. «Більше того, вказаний заступник з травня 2017 року також очолює постійно діючу комісію, створену з метою забезпечення безперебійної та безпечної роботи ліфтів», — підкреслили в прокуратурі.

Директор департаменту уклав договори на проведення капітальних ремонтів понад 180 ліфтів у Сумах, на що виділялося 34,5 млн грн. Проте керівництво міста не проконтролювало ремонтні роботи та подальшу експлуатацію підйомників.

Уже через місяць після «ремонту» ліфта, в якому пізніше загинуло немовля, до міської ради почали надходити скарги на його роботу, в тому числі й від дідуся загиблого малюка. «Проте посадовці не вжили жодних дієвих заходів, спрямованих на ліквідацію неполадок. Фактично вони самоусунулись від виконання своїх безпосередніх обов’язків», — повідомили в прокуратурі.

Дії обох підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (невиконання або неналежне виконанні службовою особою службових обовʼязків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи) Кримінального кодексу. Їм загрожує увʼязнення на строк від 2 до 5 років.