Вбивство Гандзюк: Суд продовжив досудове розслідування до 3 липня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва продовжив досудове розслідування у справі вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк до 3 липня.

Адвокати підозрюваних у цій справі заявили про те, що таке клопотання обвинувачення є необгрунтованим, оскільки сторона обвинувачення не навела аргументів для продовження слідства на тривалий термін. Разом з тим, захисники погоджувалися на те, що слідство можна подовжити не більш ніж на 1—2 місяці.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд арештував очільника Херсонської облради Владислава Мангера до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Слідство вважає його замовником вбивства Гандзюк.
  • Батько активістки Віктор Гандзюк стверджує, що за ним стежать, а свідки у справі про вбивство його дочки отримують погрози. Чоловік підозрює Мангера.