Євросоюз узгодив продовження санкцій проти Януковича та 11 його соратників. Активи Клюєва, швидше за все, розблокують

Дата:
Євросоюз узгодив продовження санкцій проти Януковича та 11 його соратників. Активи Клюєва, швидше за все, розблокують

Светлицький Сергій / УНІАН

Посли країн Євросоюзу погодили продовження санкцій проти екс-президента — втікача Віктора Януковича. Про це у Twitter повідомив журналіст «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікард Юзвяк.

За його словами, санкції проти Януковича та 11 його соратників будуть продовжені ще на рік.

При цьому активи глави адміністрації Януковича Андрія Клюєва, найімовірніше, будуть розморожені.

  • 20 лютого Європейський Союз узгодив продовження санкцій проти Росії ще на півроку. Санкції передбачають замороження активів та заборону на отримання віз для 163 людей, які причетні до російської агресії проти України. Також санкції стосуються 44 російських компаній. Пізніше до санкційного списку додадуть ще вісьмох людей, причетних до агресії в Азовському морі.
  • 23 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді. Суд засудив екс-президента до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді і в пособництві у веденні агресивної війни.
  • Разом з тим суд визнав Януковича невинним за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.
  • Адвокат Центру надання безкоштовної вторинної правової допомоги Юрій Рябовол, який захищав на суді екс-президента Віктора Януковича, подав скаргу на вирок Оболонського районного суду Києва.