САП подало до суду на міністра інфраструктури Омеляна. Він «забув» задекларувати BMW X5 і понад $100 000

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
САП подало до суду на міністра інфраструктури Омеляна. Він «забув» задекларувати BMW X5 і понад $100 000

Facebook / Volodymyr Omelyan

Національне антикорупційне бюро України передало до суду обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна, який забув вказати у декларації позашляховик BMW X5 та готівкові кошти в сумі $90 тис. і €25 тис. Про це повідомляє прес-служба організації.

«Як встановило слідство, у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, чиновник придбав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Мова йде про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі $90 тис. і €25 тис. Загальна вартість таких активів на той час складала 4,23 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці заявили про недостовірні відомості, виявлені у декларації Омеляна.

«В електронній декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності або користуванні, а також витрат становила не менше 3,034 млн. грн., а у 2016 — понад 8,024 млн грн», — зазначено в повідомленні.

Підкреслимо, що справу розглядатиме Соломʼянський районний суд Києва.

Водночас сам Омелян стверджує, що ситуація нагадує йому «театр абсурду».

«НАБУ направило «справу Омеляна» до суду. Театр абсурду, хоч і погано зрежисований, але все ж таки абсурду, триває. Не перестаю дивуватися реаліям української політики. Проти людей, які ініціюють і здійснюють реформи, ведеться безпринципова і низька гра», — зазначив він.

Також чиновник уточнив, що НАБУ витратило на «справу Омеляна» більше коштів, ніж вони вважають «незаконним збагаченням».