В ЄС пригрозили Трампу відповіддю на автомобільні мита. До «чорного списку» можуть потрапити Caterpillar, Xerox і Samsonite

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
В ЄС пригрозили Трампу відповіддю на автомобільні мита. До «чорного списку» можуть потрапити Caterpillar, Xerox і Samsonite

European Council President / Flickr

В Європейському Союзі пригрозили президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу ввести санкції проти Caterpillar, Xerox і Samsonite International SA, якщо американський лідер введе мита на імпортні автомобілі. Про це повідомляє Bloomberg.

«Попередження ЄС про цільові мита відображає його двоєдиний підхід до порядку денного Трампа «Америка на першому місці». Національний блок працює паралельно з обмеженою трансатлантичною комерційною угодою в спробі зберегти в страху нові збори США на автомобілі й автозапчастини», — йдеться в повідомленні.

За словами торгового комісара ЄС Сесілії Мальмстрем, у блокові є «повна підтримка» такого рішення.

«Якщо будуть введені мита на автомобілі й автомобільні запчастини, яких ми не хочемо, то наші дії полягатимуть у введенні повного списку заходів, необхідних для відновлення балансу», — зазначила вона.

  • У середу, 20 лютого Трамп заявив про можливе введення нових мит на товари з Європейського Союзу, якщо сторонам не вдасться укласти торговельну угоду.
  • У міністерстві фінансів США розглядають питання відмови від мита на товари з Китаю.