Аваков не вірить у причетність голови херсонської поліції до вбивства Гандзюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вважає главу поліції Херсонської області Артура Мерікова причетним до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це він розповів в інтервʼю «Дзеркалу тижня».

«Я бачив, як поводився Меріков під час розслідування, у мене немає підстав вважати, що він якимось чином був причетний. Слідство має перевірити. Але я не вірю в це», — сказав Аваков.

При цьому міністр запевнив, що не покриватиме співробітників поліції, якщо зʼясується їхня причетність до злочину. «Якщо слідство встановить, що певні співробітники НПУ були якось причетні, і суд встановить їхню провину — будуть покарані. Нікого не покриватиму, навпаки», — запевнив він.

Також Аваков вважає, що працівники СБУ використовували справу про вбивство Гандзюк для дискредитації поліції. «Для мене в цій справі є неприємні речі, інспіровані, за наявною у мене інформацією, працівниками СБУ. Вони використовували цю ситуацію як інструмент для дискредитації певних осіб і певних сил. У тому числі і для дискредитації поліції», — зазначив міністр.