«Золота малина-2019»: найгіршим актором року визнали Трампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп отримав дві нагороди «Золота малина», які у Голлівуді вручають за найсумнівніші досягнення у кінематографі, повідомляє USA Today.

Трамп отримав «нагороду» як найгірший актор за роль самого себе в документальних стрічках «Смерть нації» і «Фаренгейт 11/9». Американському лідерові також присудили нагороду за «Найгірший акторський дует» — журі відзначило в цій категорії Трампа і його «нескінченну дрібʼязковість».

Найбільшу кількість «премій» — три — здобула стрічка «Холмс & Ватсон»: «Найгірший фільм», «Найгірший режисер» (Ітен Коен) і «Найгірший актор другого плану» (Джон Сі Райлі).

Найгіршою актрисою року назвали Мелісу Маккарті за одразу дві роботи у фільмах «Іграшки для дорослих» і «Душа компанії». Варто зазначити, що цього року Маккарті претендує на «Оскар» як найкраща актриса за фільм «Чи зможете ви мені пробачити?».

Організатори «Золотої малини» традиційно роздають свої нагороди напередодні вручення премії «Оскар». Цього року головну кінопремію світу вручать у ніч на 25 лютого.