Віце-премʼєр Кириленко: Артисти, які виступають у РФ, не повинні брати участь у відборі на «Євробачення»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Віце-премʼєр Кириленко: Артисти, які виступають у РФ, не повинні брати участь у відборі на «Євробачення»

Wikipedia

Віце-премʼєр-міністр України Вʼячеслав Кириленко вважає, що артисти, які дають гастролі на території країни-агресора або не визнають територіальної цілісності країни, не можуть брати участь у фіналі Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019». Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Національний відбір на «Євробачення-2019», на жаль, вже став частиною гібридної війни Росії проти України. В результаті участі у відборі артистів, що гастролюють на території держави-агресора або не визнають територіальної цілісності України», — зазначив він.

Виходом із ситуації Кириленко вважає рішення, запропоноване громадським рухом «Відсіч»

«Тому, щоб ситуація не зайшла в глухий кут, підтримую тих, хто вважає, що враховуючи негативний суспільний резонанс і загрози інформаційній безпеці України, такі артисти не можуть брати участь у конкурсній частині Фіналу Національного відбору на «Євробачення-2019», — підкреслив він.

У тексті звернення активісти стверджують, що три з шести фіналістів Нацвідбору на «Євробачення» є колаборантами, оскільки за час російської агресії виступали на анексованій території або території країни-окупанта. Тому вони не мають права представляти Україну на пісенному конкурсі.

Хто такі ANNA MARIA?

Це музичний дует, створений в 2004 році сестрами з українського Криму. Популярність їм принесла перемога у проекті «Шанс», а також участь у «Голосі країни».

Що сталося?

В ефірі програми «Prime. Скрипін» сестер Анну і Марію Опанасюк один з глядачів запитав: «Чий Крим?»

«Крим наш! Наш з моєю сестрою, це наш дім, так було, є і буде. Ми там народилися, там почали співати, там ми надихаємося», — сказали сестри.

Після цієї відповіді журналіст Роман Скрипін спробував домогтися від артисток чіткої відповіді, але на всі уточнюючі питання співачки відповідали: «Крим — наш дім», «Зараз там просто два кордони», «Ми не будемо говорити фрази, які від нас хочуть почути. Україна просто втратила Крим», «Крим залишився Кримом».

  • Фіналістки другого півфіналу Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019» дует ANNA MARIA спровокували хвилю обурення і критики на свою адресу.