MARUV представить Україну на «Євробаченні-2019»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

MARUV представить Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019» у Тель-Авіві (Ізраїль).

Виконавиця отримала 11 балів за результатами голосування (5 балів від журі та 6 балів від глядачів). Інші учасники розподілилися так:

Freedom Jazz — 10 балів;

KAZKA — 8 балів;

Brunettes Shoot Blondes — 5 балів;

YUKO — 5 балів;

ANNA MARIA — 3 бали.

Всього було надіслано понад 167,5 тис. голосів. Фінал «Євробачення-2019» відбудеться з 14 по 18 травня на території Тель-Авівського конференц-центру.

Під час фіналу телеведучий Сергій Притула та журі не змогли обійти скандал з гуртом ANNA MARIA, учасники якого в одному з інтервʼю відмовилися визнати анексію Криму та окупацію частини Донбасу. Ведучий запитав, чи не пошкодували учасниці, що подали заявку на Нацвідбір попри те, що їхній батько був суддею при окупаційній владі Криму, а мама має медаль за «повернення Криму». На це сестри Опанасюк відповіли наступне:

«В останній тиждень ми відчуваємо на собі багато негативу. Обговорюють не стільки співачок і наш виступ, як наших батьків. Всі говорять, що ми йдемо в Європу, а ми відчули себе як в 30-ті роки минулого століття», — відповіла одна з дівчат.

Вони відзначили, що зробили свій вибір. «Батьки теж. І ми не відмовлятимемося від них. Якщо у нас постало питання — конкурс або батьки, ми вибрали б останнє. Люди нас зрозуміють. Ми — українські співачки. Ми не порушуємо законів. Чи не зробили нічого поганого», — зазначили дівчата. Крім того, учасниці гурту підкреслили, що не давали концертів в Росії.