«Народ уже достатньо настраждався». ЄС закликав Венесуелу провести нові президентські вибори

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні відреагувала на зіткнення на кордоні Венесуели і Колумбії, в результаті яких загинули дві людини. Вона закликала провести в країні нові вибори, йдеться на сайті ЄС.

«Відмова режиму визнати надзвичайну гуманітарну ситуацію веде до ескалації напруженості. Надходять тривожні повідомлення про заворушення, акти насильства і зростання числа жертв, особливо в прикордонних районах і серед корінного населення», — зазначила вона.

Могеріні стверджує, що застосування сили проти цивільних осіб є неприпустимим, як і відмова прийняти гуманітарну допомогу. Вирішити ситуацію, на її думку, допоможуть нові президентські вибори в країні.

«Венесуельський народ вже достатньо настраждався. Прийшов час дозволити йому вирішити своє майбутнє. Ми рішуче наполягаємо на своєму заклику до відновлення демократії через вільні, прозорі та достовірні президентські вибори. ЄС, через Міжнародну контактну групу, готовий підтримати цей процес», — підкреслила вона.