У США штат виплатить $21 млн чоловіку, який помилково відсидів у вʼязниці 39 років за вбивство

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада штату Каліфорнія виплатить $21 млн компенсації 70-річному американцеві Крейгу Коулі за проведені у вʼязниці 39 років. Чоловіка засудили за вбивство, яке він не скоював.

Як повідомляє ABC News, у 2017 році Коулі був помилуваний губернатором штату, після того як його невинуватість була доведена за допомогою аналізу ДНК.

У 1978 році невідомий вбив колишню дівчину Коулі та її 4-річного сина. Всю провину поклали на чоловіка, і він отримав довічний термін. Увесь цей час Коулі наполягав на своїй непричетності, і в 1989 році поліцейські знову поновили справу, знайшовши у ній безліч неточностей. Детективи встановили, що заяви свідків, які нібито бачили чоловіка на місці злочину, були невірними. Також на тілах жертв не було ДНК Коулі.

Після свого звільнення чоловік отримав $2 млн компенсації, але подав позов проти штату. Влада запропонувала піти на угоду, оскільки судитися з Коулі було б неправильно.

«Ніяка сума грошей не може компенсувати те, що трапилося з містером Коулі, врегулювання цієї справи є правильним для нашого суспільства», — заявив глава міста Сімі-Веллі Ерік Левітт.