Нові президентські рейтинги КМІС: Зеленський лідирує, Порошенко на другому місці

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив дані опитування, яке проводилося з 8 по 20 лютого 2019 року. За даними КМІС, у президентському рейтингу лідирує артист Володимир Зеленський.

Як свідчать дані опитування, з тих, хто визначився з кандидатурою на майбутніх виборах президента, Зеленського підтримають 26,4% опитаних.

На другому місці — президент Петро Порошенко, його підтримують 18% респондентів. На третьому — лідер Всеукраїнського обʼєднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яку готові підтримати 13,8% опитаних.

Опитування також показало рівень підтримки інших кандидатів:

  • 10,9% — член «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко;
  • 6,4% — лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко;
  • 6,3% — лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко;
  • 3,1% — кандидат від «Опозиційного блоку — партії миру і розвитку» Олександр Вілкул.

Кожен з інших кандидатів, за даними опитування, набирає менше 3% голосів.

Із загальної кількості опитаних 8,3% не пішли б на вибори, 30,5% не визначилися, за кого будуть голосувати, а 4,4% викреслили б усіх кандидатів або зіпсували б бюлетень.

Як проводили опитування?

КМІС опитав 2 042 осіб методом особистого інтервʼю. Респонденти проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України, крім Криму та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки, за даними КМІС, не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% для показників, близьких до 25%; 2% для показників, близьких до 10%; 1,4% для показників, близьких до 5%.