Глава «Суспільного» Аласанія подав до суду на членів Наглядової ради НСТУ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Глава «Суспільного» Аласанія подав до суду на членів Наглядової ради НСТУ

Facebook / Зураб Аласанія

Голова «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія подав до суду на членів Наглядової ради НСТУ. Він вимагає скасувати рішення ради про дострокове розірвання з ним контракту.

Як повідомив юрист Андрій Гук, позов буде поданий до суду сьогодні, 25 лютого.

В опублікованому Гуком документі вказується, що Асланія має намір захистити свої трудові права і вважає рішення ради незаконним.

У своєму позові він вимагає визнати незаконним внесення до порядку денного засідання від 31 січня 2019 року питання про припинення трудового контракту і розгляд питання у закритому режимі, голосування через анонімні бюлетені, а також призначення на посаду голови правління Миколи Чернотицького.

Аласанія вимагатиме скасувати рішення ради про припинення з ним контракту і закінчення його повноважень 6 травня 2019 року.

Позов поданий проти членів ради Тетяни Лебедєвої (екс-голова) та Світлани Остапи (екс-виконуюча обовʼязки голови). Третіми особами виступають Олексій Паніч, Вʼячеслав Козак та Вадим Міський — також члени ради.

Як повідомив theБабелю Андрій Гук, позов був поданий для того, щоб члени Наглядової ради могли оцінити допущені процедурні порушення на голосуванні 31 січня і «виправити ситуацію».

«Аласанія вимагає скасування таємного голосування, тому що багато членів навіть не знали про порядок денний. [...] В принципі, ми готові на повторне голосування, але з дотриманням усіх процедурних норм, щоб члени Наглядової ради були підготовлені до голосування», — сказав він.

У коментарі theБабелю Тетяна Лебедєва заявила, що позов для НСТУ не став несподіванкою, і «Аласанія має повне право на оскарження голосування».

«У нас не було практики переголосування, але якщо суд визнає наше голосування незаконним, ми виконаємо розпорядження», — сказала вона.