MARUV не їде на «Євробачення»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
MARUV не їде на «Євробачення»

Facebook / MARUV

Співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, не буде представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019», незважаючи на перемогу у фіналі національного відбору. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

«Тривалі та виснажливі перемовини (пʼять з половиною годин) між НСТУ та командою виконавиці MARUV принесли наступний результат: сторони згоди не дійшли, угоду підписано не буде», — написав Аласанія.

Зураб Аласанія зазначає, що цьогорічний Національний відбір до конкурсу «Євробачення» було проведено чесно, проте він показав ще одну суспільну проблему — діяльність багатьох українських артистів у країні-агресорі. А також згадав, що мовник-учасник, згідно з правилами «Євробачення», повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу.

«Саме для уникнення надмірної політизації конкурсу (що є й вимогою «Євробачення») НСТУ прописало в Угоді умови (для всіх учасників), що сприяли б врегулюванню цього болючого питання. Зокрема: відмову представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у рф (три місяці після конкурсу) ... Але... Не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами», — пояснює в своєму дописі Зураб Аласанія.

Заяву щодо виступу на «Євробаченні» MARUV зробили і в НСТУ.

«У виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору з ПАТ «НСТУ» на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі», — йдеться в повідомленні «Суспільного».

Нині ще не прийняли рішення, хто представлятиме Україну на «Євробаченні-2019». Перемовини з наступним кандидатом НСТУ почнуть завтра вранці.