«Перетворили ідею на труп». Соцмережі обговорюють долю MARUV та «Євробачення» і прогнозують їй успіх у Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

26 лютого стало відомо, що співачка MARUV та «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ) не уклали контракт на участь у «Євробаченні-2019». Тепер НСТУ змушена буде обрати нового учасника, і Європейська мовна спілка вже поклала відповідальність за участь України саме на НСТУ.

Це рішення викликало бурхливе обговорення серед користувачів соцмереж, думки яких розділилися. Проте більшість схильна вважати відповідальною за цю ситуацію саме НСТУ, яка не змогла передбачити такий розвиток подій.

Віце-премʼєр-міністр Вячеслав Кириленко привітав таке рішення НСТУ. Він назвав його «виваженим» та «не гібридним».

Актор і бізнесмен Гарік Корогодський, коментуючи ситуацію з вибором нового представника України на «Євробачення», вирішив згадати «Хрещеного батька»:

Потап на підтримку MARUV зачитав реп, назвавши ситуацію «цирком»:

Журналіст Аркадій Бабченко пророкує виконавиці після цього скандалу зростання популярності в Росії:

Журналіст Василь Апасов звернув увагу на те, що майже всі учасники фіналу гастролювали в Росії, тому, на його думку, на «Євробачення» можна відправити когось із кандидатів у президенти:

Власною позицією щодо конкурсу поділився і його ведучий Сергій Притула. «Годі теревенити про те, що спорт і музика поза політикою! Вони не поза політикою, вони в епіцентрі. І, чорт забирай, це дійсно дуже важливо, хто представляє країну на конкурсах чи змаганнях», — написав ведучий.

Журналіст Іван Яковина вважає, що виганяти треба було не MARUV, а тих, хто складав правила Національного відбору і одразу все не передбачив:

Традиційно не обійшлося без жартів:

  • Після перемоги в Нацвідборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» співачка MARUV отримала на ознайомлення контракт з НСТУ, у якому є пункт про заборону гастролей у Росії.
  • Пізніше переможниця Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019» MARUV оприлюднила умови контракту з НСТУ. Зокрема там ішлося не тільки про заборону виступів у РФ. Співачка розповіла, що за контрактом їй заборонена будь-яка неузгоджена імпровізація на сцені, навіть неузгоджений шпагат може призвести до штрафу в два мільйони гривень. Також, за словами співачки, контракт забороняв їй спілкуватися з журналістами без погодження з НСТУ.