Луценко: Заступник секретаря РНБО подасть до суду на журналістів за розслідування про розкрадання в оборонній сфері

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський і державний концерт «Укроборонпром» судитимуться з журналістами Bihus.Info через розслідування про розкрадання в оборонному секторі. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила нардеп, представник президента в парламенті Ірина Луценко.

«Наскільки мені відомо, «Укроборонпром» і Олег Гладковський будуть позиватися проти журналістів. Щоб вони вибачилися або навели неспростовні докази», — сказала Луценко.

За її словами, складається «дивна ситуація», пояснивши, що тільки-но влада почала говорити про розкрадання в армії у попередні роки, відразу «зʼявилась якась історія з 2015 року».

Вона додала, що розслідування Bihus.Info були основою для кримінальної справи, яку розслідували НАБУ і САП ще в 2015 році, однак жодних фактів або підозрюваних слідство не назвало.

  • Згідно з розслідуванням журналістів Bihus.Info, син заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковсього є одним із організаторів схем з розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн гривень, а серед фірм, які брали в них участь, називають колишній завод Петра Порошенка.