Майже 500 сторінок тексту. Адвокати Януковича подали пʼять скарг на його вирок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пʼять скарг на вирок екс-президентові Віктору Януковичу подали його адвокати до Оболонського районного суду, повідомляє прес-служба суду.

Адвокат Юрій Рябовол просить скасувати вирок та виправдати Януковича, адвокат Олександр Байдик — змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини; адвокат Олександр Горошинський просить скасувати вирок, а кримінальне провадження стосовно Януковича закрити.

Крім цього, захисники Богдан Біленко та Андріана Фозекош просять скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції. Адвокати Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а провадження проти Януковича закрити. Також вони просять скасувати арешти на майно, накладені в межах цього провадження.

У суді зазначили, що загалом апеляційні скарги викладені на 478 аркушах. Крім того, у Оболонському райсуді зазначили, що, дотримуючись конституційної засади судочинства, через три дні після закінчення строку апеляційного оскарження вироку, тобто 1 березня, кримінальне провадження надішлють до Київського апеляційного суду.