Суд призначив експертизу висловлювань Медведчука на зʼїзді «Опозиційної платформи — За життя». Шукатимуть сепаратизм

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва призначив лінгвістичну експертизу висловлювань голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука на предмет сепаратизму. Про це йдеться в ухвалі суду.

Слідчий Служби безпеки України попросив суд призначити лінгвістичну експертизу висловлювань Медведчука під час виступу на зʼїзді партії «Опозиційна платформа — За життя» 29 січня.

Причиною для такого клопотання стали заяви Медведчука про необхідність утворення так званого «автономного регіону Донбас» зі створенням власного парламенту і уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції.

Суд задовольнив це клопотання і доручив експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ провести експертизу.

Експертам необхідно встановити, чи містяться в цих заявах публічні заклики до зміни меж території або державного кордону України, зокрема поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.