Українського політвʼязня Балуха етапують із Криму до Твері

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Українського політвʼязня Балуха етапують із Криму до Твері

Facebook / Crimean Human Rights Group

Українського активіста і політвʼязня Володимира Балуха етапують до Твері. Про це повідомляє в Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Як тільки що поінформували наші консули і дипломати, вони отримали інформацію від РФ, що Володимира Балуха окупанти відправили по етапу з Криму для «подальшого відбування покарання в Тверську область». Судячи з отриманої інформації, Володимир ще знаходиться на етапі..., бо « після прибуття в місце відбування покарання про це буде поінформовано посольство України в РФ», — повідомила політик.

Цю ж інформацію підтвердила адвокат Ольга Дінзе. Вона, перебуваючи в Сімферополі, зʼясувала, що кримчанина везуть в одну з тверських колоній.

  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Працівники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму. 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів.
  • Балуха засудили до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ — про незаконне зберігання зброї і вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). 3 жовтня 2018 року «Верховний суд» Криму помʼякшив вирок на місяць.
  • Нагадаємо, тиждень тому українського політвʼязня Володимира Балуха вивезли в Краснодар.
  • Російський омбудсмен заявила ,що перевезення українського політвʼязня Володимира Балуха з анексованого Криму до Краснодара може зайняти від двох до чотирьох тижнів.