ДТП у Харкові: суд засудив Зайцеву та Дронова до десяти років позбавлення волі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
ДТП у Харкові: суд засудив Зайцеву та Дронова до десяти років позбавлення волі

Марієнко Андрій / УНІАН

Київський суд Харкова визнав винними Олену Зайцеву і Геннадія Дронова у ДТП, яка сталася в жовтні 2017 року і внаслідок якої загинули шість чоловік, і засудив їх до 10 років позбавлення волі із забороною керувати транспортом на строк до трьох років.

Термін відбування покарання для Дронова порахували з 8 листопада 2017 року, для Зайцевої — з 18 жовтня 2017 року.

Також суд задовольнив цивільні позови і зобовʼязав винуватців ДТП виплатити компенсації постраждалим. І Дронов, і Зайцева цивільні позови про виплату збитку визнали. Вони зобовʼязані виплатити по мільйону гривень, але поки неясно яким чином, оскільки коштів і майна на такі суми у підсудних немає.

На оголошенні вироку був присутній тільки Дронов, оскільки Зайцеву вивели із залу, коли їй стало погано.

Раніше Дронов і Зайцева визнали у суді свою провину і попросили вибачення у родичів жертв і постраждалих. Адвокати просили суд врахувати каяття підсудних та взяти його до уваги як помʼякшувальну обставину.

  • Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Внаслідок ДТП загинули шість і постраждали пʼять осіб.
  • Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.
  • 6 лютого на суді держобвинувач попросив призначити Зайцевій та Дронову по 10 років увʼязнення з позбавленням права керувати транспортом на три роки.