Транслятор Нацвідбору на «Євробачення-2019» телеканал «СТБ» вимагає змінити правила відбору учасників

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Офіційний транслятор Національного відбору на «Євробачення-2019», телеканал «СТБ» виступив за попереднє інформування всіх учасників відбіркового етапу щодо умов, які виконавець має підтвердити у разі перемоги. Про це йдеться у заяві телеканалу.

На думку представників транслятора Нацвідбору, правила для учасників повинні змінитися. «Усі умови, які виконавець пісні має підтвердити у випадку перемоги в Нацвідборі, мають бути повідомлені йому до подачі заявки на участь у конкурсі. Будь-які додаткові умови чи зміна умов під час проведення відбору — забороняється», — пояснює команда «СТБ».

Транслятор Нацвідбору заявив, що питання, може артист чи не може представляти Україну на міжнародному конкурсі «Євробачення», потребує врегулювання: «Виникають три питання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів та їхніх родин на громадянську позицію, графік гастролей, приватні концерти, співпрацю з російськими музикантами тощо; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити, адже завдання телеканалу — виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби».

«Непідписання угоди між MARUV, за яку у фіналі проголосувала більшість глядачів, та «Суспільним» — це сигнал про те, що потрібно змінювати правила відбору. Необхідно опрацювати та зафіксувати засадничі принципи партнерства заради уникнення подібних випадків у майбутніх Нацвідборах», — йдеться в заяві «СТБ».