Поліція почала розслідувати стеження охоронців Ахметова за журналістами програми «Схеми»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Поліція почала розслідувати стеження охоронців Ахметова за журналістами програми «Схеми»

Соколовська Інна / УНІАН

Поліція порушила кримінальну справу за заявою журналіста-розслідувача програми «Схеми» Михайла Ткача про стеження охорони олігарха Ріната Ахметова за знімальною групою.

Про це повідомив спікер Нацполіції Ярослав Тракало.


За його словами, журналіст 22 лютого написав заяву про перешкоджання професійній діяльності. «Після отримання заяви, в той же день, Головне слідче управління НПУ внесло зазначені відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 статті 171 ККУ — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», — повідомив Тракало.

Він зазначив, що правоохоронці ретельно вивчать надані докази.

Раніше «Радіо свобода» повідомляла, що за Михайлом Ткачем і його знімальною групою з вересня 2018 року стежать. За словами розслідувача, коли журналісти їдуть знімати матеріали, машину редакції регулярно переслідують два-три автомобілі. Він зазначив, що стеження ведеться як у Києві, так і за містом.

За даними журналістів, їх переслідують автомобілі охоронної фірми «Дельта-Донбас», кінцевим бенефіціарним власником якої є Рінат Ахметов.

«Редакція переконана, що такі дії спрямовані на перешкоджання нашій діяльності. Адже ми раніше неодноразово розповідали про звʼязки самого олігарха Ахметова, про те, як він зберіг свої позиції і за постмайданівської влади, і продовжуємо фіксувати його непублічні контакти з першими особами держави», — писали «Схеми».

У прес-службі Ріната Ахметова на запит журналістів жодної відповіді не надали.