ЦВК відмовила Гриценку в доступі до Державного реєстру виборців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
ЦВК відмовила Гриценку в доступі до Державного реєстру виборців

Соколовська Інна / УНІАН

Центральна виборча комісія (ЦВК) за рішенням Верховного суду розглянула заяву кандидата в президенти Анатолія Гриценка, але вирішила відмовити йому в доступі до Державного реєстру виборців.

Про це заявив представник політика в ЦВК Руслан Чорнолуцький, передає Інтерфакс-Україна.

«Як і прогнозувалося, комісія відмовила у задоволенні пропозиції Гриценка, який пропонував надати йому можливість ознайомитися з електронною версією Державного реєстру виборців за межами будівлі ЦВК», — сказав він.

Гриценко просив внести зміни у постанову комісії від 26 березня 2014 року, щоб кандидат міг ознайомитися з електронною копією бази даних Держреєстру у віддаленому доступі.

Прес-служба ЦВК повідомила, що не бачить ніяких підстав вносити зміни в постанову, щоб дати доступ фракціям Верховної Ради та кандидатам у президенти.

  • 4 лютого Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив позов Гриценка до ЦВК про доступ до реєстру виборців зі свого власного обладнання.
  • Представники Гриценка оскаржили рішення, але 20 лютого суд знову відхилив позов. Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення будуть оскаржувати в Верховному суді.