Вночі: у Конгресі проголосували проти НС, «фабрику тролів» відʼєднували від інтернету, бойовики «ЛНР» заявили про захоплення українського бійця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Палата представників проголосувала проти надзвичайного стану

Проти введення надзвичайного стану проголосувала Палата представників Конгресу США. За це рішення віддали голоси 245 конгресменів, 182 були проти.

Тепер голосування за резолюцією проти введення надзвичайного стану відбудеться в Сенаті, який контролюють республіканці. Варто зазначити, що раніше Трамп заявив, що навіть якщо сенатори підтримають цю резолюцію, він накладе на неї вето. Щоб його подолати, потрібно більш ніж дві третини голосів.

Американські військові відʼєднували від інтернету «фабрику тролів»

У день проміжних виборів у США 6 листопада минулого року американські військові заблокували доступ до інтернету російському «Агентству інтернет-досліджень», більш відомому як «фабрика тролів».

У кібер-командуванні США заявили, що вони перевели «Агентство інтернет-досліджень» в «офлайн-режим». Ця атака була першою частиною американської наступальної кібер-кампанії проти Росії, спрямованої на усунення спроб втрутитися у вибори в США.

У «ЛНР» заявили про захоплення українського військового

У самопроголошеній «Луганської народній республіці» заявили про взяття в полон українського військового. Бойовики стверджують, що захоплений військовий у складі «диверсійної групи» намагався пройти на непідконтрольну територію біля населеного пункту Золоте.

У «МВС ЛНР» заявили, що бойовики відкрили вогонь, через що один український військовий втратив орієнтацію і потрапив у полон бойовиків.

НАТО став на бік Угорщини в конфлікті з Україною навколо закону про освіту

Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер заявила, що альянс солідарний з Угорщиною, яка наполягає на тому, що Україна має імплементувати висновки Венеціанської комісії щодо мовних положень закону про освіту.

«У Брюссельській декларації і в оцінці Річної програми України всі члени Альянсу закликають Україну повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії», — сказала вона під час візиту в Угорщину.

У той же час Гетемюллер подякувала Угорщині за підтримку України у протистоянні російській агресії, реверсні поставки газу та лікування українських військових.