Зеленський пообіцяв «відповідь» на скасування Конституційним судом статті за незаконне збагачення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Артист, кандидат у президенти Володимир Зеленський розкритикував рішення Конституційного суду, який визнав статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення такою, що суперечить Основному закону. Про це він написав у Facebook.

На його думку, йдучи, нинішня влада вирішила «забрати з собою вкрадене у народу, в армії, що воює». «Тобто за все, що влада вкрала за останні 5 років, притягнути до відповідальності буде неможливо», — напсиав артист.

Він додав, що разом з експертами його команда підготує «відповідь клептократам, щоб жоден із них не уникнув відповідальності». «Кандидатів багато, але один із них, без сумнівів, сяде до в’язниці!», — резюмував Зеленський.

  • 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
  • Суд дійшов висновку, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків, тоді як законодавство покладає тягар доведення винятково на обвинувачення.