Луценко: Фіскали встановили 22 млн грн збитків від корупції на «Укроборонпромі»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Перевірки Державної фіскальної служби встановили 22 млн грн збитків від корупції на підприємствах «Укроборонпрому». Про це заявив на брифінгу у Києві генеральний прокурор Юрій Луценко.

«За минулий рік ДФС провела перевірку 10 підприємств. Встановлено збитки держбюджету на близько 22 млн грн. Ще по 30 підприємствах інформацію ми отримаємо днями», — розповів генпрокурор.

Луценко заявив, що, якщо «політичний ажіотаж та розголошення даних слідства» не завадять, прокуратура продовжить допити у цій справі, вручить підозри, арештує майно та притягне до відповідальності усіх причетних до розкрадань.

За словами генпрокурора, коли журналісти Bihus.Info опублікували розслідування про розкрадання у сфері оборони, слідство було на фінальній стадії. Коментуючи деталі розслідування, Луценко визнав факт того, що фірма «Оптимумспецдеталь», яку повʼязують із Ігорем Гладковським, сином першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського, постачала контрабандні запчастини для БТР з Росії.

Луценко підтвердив, що ці запчастини поставлялися зокрема й на колишній завод президента Петра Порошенка «Кузня на Рибальському» «Це «залізо» було використано при ремонті військової техніки і успішно показує себе в зоні бойових дій в ході українсько-російської війни», — заявив Луценко.