Скандал з розслідуванням Bihus.Info: у корпорації «Богдан» прокоментували «таємні» контракти з Міноборони

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Скандал з розслідуванням Bihus.Info: у корпорації «Богдан» прокоментували «таємні» контракти з Міноборони

«Богдан Моторс»

У корпорації «Богдан», співвласником якої є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, відреагували на розслідування журналістів Bihus.Info щодо «таємних» контрактів з Міністерством оборони. Прес-служба корпорації заявила, що деталі контрактів з Міноборони, які виконуються під грифом державної таємниці, не можуть бути розкриті для засобів масової інформації, тому що це карається законом.

«Ми завжди відкриті для журналістів та готові надати будь-який коментар та інформацію. Але, на нашу думку, перекручування фактів, а також нехтування принципом плюралізму думок неприпустиме для професійних журналістів. Нагадаю, що Україна вже пʼять років протидіє російській військовій агресії. Тому факт того, що військові контракти знаходяться під грифом державної таємниці, не мають бути новиною для вітчизняних журналістів», — наголосив прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля.

Він нагадав, що минулого року, в межах виконання Державного оборонного замовлення, компанія достроково виконала контракт на постачання Міноборони партії санітарних машин і передала партію нових вантажних автомобілів «Богдан 6317».

А цього року компанія підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин «Богдан 2251» та вантажівок «Богдан 6317» до Збройних сил України.

У компанії звернулися до журналістів з проханням дотримуватися журналістських стандартів і рахуватися з поняттям держтаємниці.