Білий дім заборонив чотирьом американським журналістам висвітлювати вечерю Трампа і Кім Чен Ина

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Білий дім заборонив чотирьом американським журналістам висвітлювати вечерю Трампа і Кім Чен Ина

The White House / Flickr

Білий дім заборонив чотирьом американським журналістам брати участь у висвітленні вечері президента США Дональда Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Ханої, оскільки дехто з них раніше вигукував питання під час попередніх зустрічей з главою США. Про це пише газета The Washington Post.

Зокрема, до висвітлення вечері лідерів США і КНДР на їх другому саміті у Вʼєтнамі не допустили кореспондентів Джастіна Сінка з Bloomberg, Джонатана Леміра з Associated Press, Джеффа Мейсона з Reuters та Елая Стоколса з Los Angeles Times.

Повідомляється, що перед обідом Трампа і Кім Чен Ина прес-секретар Сара Сандерс намагалася виключити усіх журналістів пулу, який налічує 13 осіб, і залишити для висвітення події лише фотографів та знімальну групу.

На цей крок Білий дім пішов наступного дня, після того, як на прохання північнокорейського оточення журналістів зі Штатів виселили з готелю, де було заброньовано номер для Кім Чен Ина і його делегації.

«Associated Press засуджує такі дії Білого дому щодо обмеження доступу ЗМІ до президента. Дуже важливо, щоб будь-який президент відстоював американські стандарти свободи преси не тільки вдома, а й особливо за кордоном», — заявила Лорен Істон, прес-секретар Associated Press.