Україна та Росія поділили квоти на вилов риби в Азовському морі. Тепер українські рибалки мають законний ліміт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна та Росія підписали протокол про розподіл квот на вилов риби в Азовському морі. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на офіційну відповідь Державного агентства рибного господарства.

«Після тривалих консультацій з відповідними органами виконавчої влади було вирішено направити протокол підпису російській стороні дипломатичними каналами для того, щоб українські рибалки змогли і надалі здійснювати вилов водних біоресурсів в Азовському морі в межах правового поля. Також спрямований на підпис протокол надає ряд переваг для України. Одна з таких — розподіл квоти вилову бичка в обсязі 9 тис. тонн для України і 6 тис. тонн для РФ», — йдеться в повідомленні.

У відповіді відомства наголошено, що протокол підписаний дипломатичними каналами.

За словами голови Держрибагентства Ярослава Бєлова, у протоколі було обговорено питання про двосторонню передачу затриманих рибалок.

«Це має сприяти збільшенню рівня безпеки українських рибалок під час вчинення ними господарської діяльності», — пояснив він.

Зазначимо, що до підписання протоколу в українських рибалок не було можливості законно обґрунтувати вилов риби. Це також давало привід російській стороні посилювати тиск на рибалок, затримувати їх і звинувачувати Україну в невиконанні міжнародних зобовʼязань.